Konstnärer

Graffitikonstnärer, gatukonstnärer eller bara konstnärer. Här gör vi en lista med några av de målare som gör utställningar, håller graffitikurser, bjuds in till graffitievenemang eller gör offentliga utsmyckningar i Sverige.

Akay, Klisterpeter, Ollio, Kaos, Emmilou, Klive, Julia Riordan, Tony Sjöman (Rubin), HON, Yash, Gauge, Ligist, Ance, Huge, Ruskig, Tim Timmey, Leon, Rolf Carl Werner, Ola Kalnins, Saadia Hussain, Appear 37, Core, Hank, Mag och där får vi nog sluta för nu. Listan kan ju bli hur lång som helst. Detta är ju bara ett litet gruskorn ur ett helt grustag, om nu den svenska scenen inom graffiti och gatukonst var ett sådant 🙂

Det är så klart helt omöjligt att täcka in alla. Det kommer vi inte ge oss på. Men med tiden kommer vi försöka skapa en lista med svenska graffitikonstnärer och gatukonstnärer.


Dotse
Multikonstnär Jonatan Salomonsson.
https://urplay.se/program/190198-artityd-en-film-om-dotse-och-emmilou
jonatansalomonsson.com
instagram.com/jontesalomonsson instagram.com/jonatansalomonsson

Emmilou
Graffitikonstnären Emmilou (Emma Simu) har bland annat deltagit i flera evenemang, varit projektledare för den öppna graffitiväggen i Märsta och hållit graffitiworkshops. Hon är tecknare, illustratör och har varit aktiv inom graffitiscenen sedan 2002.
https://urplay.se/program/190198-artityd-en-film-om-dotse-och-emmilou

Kaos