Uppdrag

Offentliga konstverk på stadens gator, små som stora, bidrar till en levande och attraktiv stadsbild. Många Svenska städer har profilerat sig genom att arrangera större evenemang inom graffiti och gatukonst, och på så sett fått imponerande gatukonstverk i stadsbilden.

Intresset för graffiti och gatukonst som utryck visar sig i allt från den en privata väggen i hemmet, det kommersiella uppdraget inom reklam, som en utsmyckning på kontoret eller restaurangen. Variationen på uppdrag kan vara stor.

Intresset för att dela i en workshop i graffiti är ofta stort när sådana arrangeras och glädjen och nyfikenheten hos deltagarna brukar vara svår att missa. Att få måla stort är oerhört kul, det brukar de flesta som provar upptäcka. En workshop med fokus på gatukonst och graffiti passar för de flesta åldrar, från barn till pensionärer.

Söker du någon till ett uppdrag? Här kan du leta efter lämpliga konstnärer, workshophållare och föreläsare med inriktning på gatukonst och graffiti.


Dokument Press

Dokument Press ger inte bara ut böcker, de erbjuder även tjänster inom gatukonst och graffiti. Tobias Barenthin Lindblad från Dokument Press är en mycket kunnig och omtyckt föreläsare och worksshophållare. De erbjuder bland annat:

  • Gatukonstvandring
  • Föreläsningar på teman som tags, graffiti och gatukonst.
  • Workshops med tama graffiti eller tags

Dokument.org
Facebook.com/dokumentpress

Graffitifrämjandets förmedling

Graffitifrämjandet har en lista med konstnärer som de förmedlar kontakten med.
Graffitiframjandet.se/formedlingen

GraffitiSthlm

GraffitiSthlm drivs av målarna Klive och Kaos.
Graffitisthlm.se
Instagram.com/graffitisthlm
Facebook.com/Graffitisthlm
Linkedin.com/in/graffitisthlm-ab-stockholm

Graffitiförmedlingen

Graffitiförmedlingen är enbyrå i Stockholm med fokus på urban. konst. De representerar ett internationellt nätverk av konstnärer inom den urbana konstscenen, skapar och genomför projekt med fokus på urban konst i Sverige så väl som utomlands.

Graffitiformedlingen.se
Facebook.com/graffitiformedlingen
Instagram.com/thegraffitiagency

Streetcorner

Streetcorner är ett kollektiv av artister som håller graffitiworkshops samt genomför större projekt inom urban konst: Muraler, väggmålningar, arrangemang och festivaler. De har bland annat varit engagerade i driften av evenemanget i Snösätra, Stockholm 2014-2018.

Streetcorner.se

Kollektivet Livet

Kollektivet livet är baserade i Stockholm och betsår av Andreas Blom,
Alexander Mattson Culafic och Carl-Adam Kjellström som under åren gjort uppdrag och många projekt med beröringspunkter till graffiti och gatukonst.

Kollektivetlivet.se

Graffitinetwerk

Graffitinetwerk från Nederländerna (Holland), med konstnären Noël Janssens i spetsen, uppger sig genomföra projekt över hela Europa. Graffitinetwerk är specialiserat på alla tänkbara former av graffiti, gatukonst och gerillamarknadsföring. De skriver att de är med i Overkoepelend Graffiti Orgaan Benelux, en central branschorganisation för graffitikonstnärer i Benelux.

Graffitinetwork.se
Twitter.com/graffitinetwerk
Instagram.com/graffitinetwerk
Facebook.com/Graffitinetwerk
Linkedin.com/in/graffitinetwerk
Youtube.com/user/GRAFFITINETWERK

Klottrarna

Under namnet Klorrtrarna drevs under några år en verksamhet som erbjöd evenemang och uppförande av verk. Verksamheten verkar ha upphört.

Klottrarna.se (upphört)
Instagram.com/klottrarna(upphört)
Facebook.com/klottrarna