Saknad skulptur ”Internationell man av mysterie”

En tom sockel, med lösa muttrar, som om någon nyligen skruvat ner skulpturen. Så ser det ut vid Rosenlunds sjukhus på Södermalm i Stockholm. Det verkar som om skulpturen är bortplockad, eller har den aldrig funnits?

På sockeln sitter en skylt där det står ”Internationell man av mysterie”, så det är troligen titeln på det mystiska verket.

När DN försöker reda ut vad det är för konstverk som stått där så vänder de sig till Elisabeth Wengström, chef för konstavdelningen på Region Stockholm, ansvariga för konsten på sjukhusområdena. Men hon vet inget.
Inte heller Stockholm Konst har något svar på gåta.

Vet du något?

Vart: Tideliusgatan 12, Stockholm.

Läs mer hos DN.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *