Malmö Stad: Mer gatukonst med fler lagliga graffitiväggar

En spännande nyhet från Malmö stad: De har nämligen beslutat att skapa fler lagliga graffitiväggar i staden, för att främja gatukonstens utveckling och uttryck. Detta är ett resultat av ett samarbete mellan kulturförvaltningen, stadsbyggnadsförvaltningen och fastighetsägare.

Målet är att skapa fler platser där gatukonstnärer kan utöva sin konst på ett tryggt sätt, samt att göra staden mer levande och attraktiv. Malmö stad har redan flera öppna väggar där man får måla graffiti och gatukonst, men nu vill de utöka antalet och sprida dem över olika delar av staden.

Ny vägg: En ny laglig graffitiväggska etableras på Branteviksgången. Här byggs ett graffitianpassat bullerplank på 60 meter och en återvinningsstation för målarburkar.

– Nu ger vi gatukonsten i Malmö mer utrymme och ser till att graffitimålning kan utföras på ett tryggt och säkert sätt samtidigt som det ges utrymme för en kreativitet i det gemensamma stadsrummet som många andra städer inte erbjuder

säger Andreas Schönström(S), kommunalråd och ordförande i tekniska nämnden.

– Det finns en betydande scen för urban konst i Malmö, med många utövare inom bland annat graffiti. Genom att öppna ytterligare en laglig graffitivägg gör vi det lättare för fler att uttrycka sig konstnärligt på ett lagligt och säkert sätt.

säger Isabel Enström (MP), vice ordförande för tekniska nämnden.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *